Vad du bör veta innan du försöker bygga Hönshus

Om du tittade på bara utsidan, kan det se ut som ett enkelt jobb att bygga hönshus. Det finns dock några viktiga saker att tänka på innan dykning i. En coop är inte bara en trälåda som en kyckling sitter i, det är ett litet hem som tjänar flera olika funktioner för kyckling och dess ägare.

Om du tittade på bara utsidan, kan det se ut som ett enkelt jobb att bygga hönshus. Det finns dock några viktiga saker att tänka på innan dykning i. En coop är inte bara en trälåda som en kyckling sitter i, det är ett litet hem som tjänar flera olika funktioner för kyckling och dess ägare. Du kommer att vilja veta alla delar du behöver, och vad varje del gör.

Först, besluta om en storlek för coop.

En bra tumregel är att tillåta ca 4 kvadratmeter per kyckling på minimum.

Efter det kommer du att vilja börja titta in i holkar. En holk är där en kyckling kommer att lägga sina ägg och där det kan höja unga kycklingar om den ville. Dessa är inte nödvändiga, men de hjälper. Holkar kan byggas in i strukturen av coop eller de kan vara något så enkelt som mjölk lådor placeras inuti.

Du måste göra plats för en abborre, dock. Abborre är den plats där kycklingen kommer att sova. Det är i allmänhet en trevlig, släta dowel eller rör. Du vill ha en abborre till varje kyckling. Liksom alla fåglar, kycklingar kommer att vilja sitta högt upp, så se till att din höja abborre upp.

Utanför coop, kycklingarna behöver en plats att köra.

Körningen kan vara en liten inhägnad-i område runt coop, eller det kan vara hela din gård. Det viktiga är att se till att kycklingarna kan få tillgång till det när de vill. Du måste vara försiktig med rovdjur här.

Slutligen, se till att coop har bra luftcirkulation och ett sätt för dig att komma in och städa upp alla spillning. Kycklingar som ett rent hem. Planerar att bygga den i ett soligt område också, så att den håller sig varm inuti.

Det finns planer på nätet som kan visa dig rätt riktning att flytta in om du vill försöka bygga hönshus.