Bör USA använda ekologiskt jordbruk?

Det är ett allmänt känt faktum att många konsumenter föredrar produkter av ekologiskt jordbruk. Deras val kan förklaras av de fördelar som ekologiskt jordbruk har framför konventionellt jordbruk. Speciellt, när marknaden är överväldigad av misstänkta produkter och mycket ofta människor ens inte vet vad de egentligen äter.

Så, fördelar med ekologiskt jordbruk är följande: Först och främst är det traditionellt tänkt att producera naturliga livsmedel utan konstgjorda kemiska tillsatser som gör sådana livsmedel mycket mer attraktiv för en person som bryr sig om hans / hennes hälsa eftersom det är väl känt att bekämpningsmedel som ofta används i kemiskt jordbruk kan vara mycket farligt inte bara för människors hälsa utan också för miljön där människor bor. Ekologiskt jordbruk använder traditionellt gödsel, olika komposter och andra naturprodukter.

För det andra befruktar den jord och på ett sådant sätt gör det bekvämare för jordbruk. Det är särskilt viktigt eftersom på att använda kemikalier eller andra konventionella medel för jordbruk tillståndet i marken kan allvarligt försämras. Numera är det redan ett problem hur man återställer produktiviteten i mark som var uttömda av bekämpningsmedel och riskerar att helt förstöras om sådana metoder för jordbruk inte kommer att stoppas. Också ekologiskt jordbruk ger för mångfald av växter medan stora gårdar där bekämpningsmedel och andra kemikalier används huvudsakligen har bara en anläggning eftersom det är mer lönsamt för dem eftersom de inte behöver slösa pengar på att använda olika konstgjorda material beroende på ett slags anläggning. Det ekologiska jordbrukets natur kräver en sådan mångfald eftersom den behövs för högre produktivitet på marken.

En mer positiv aspekt av ekologiskt jordbruk är det faktum att nötkreatur och fjäderfä på sådana gårdar utfodras av naturliga livsmedel och användningen av kemikalier som antibiotika är mycket begränsad och användningen av dem är exceptionell. Till skillnad från konventionellt jordbruk, behandlar ekologiskt jordbruk dem naturligt. Det innebär att de har naturliga livsvillkor och de växer under normala förhållanden. Det garanterar att de ekologiska jordbrukens produkter kommer att vara säkra och hälsosamma.

När det gäller ekonomiska aspekten, får ekologiskt jordbruk inte någon ekonomisk hjälp från regeringen till skillnad från konventionellt jordbruk som subventioneras och stöds med hjälp av olika särskilda arbetstermer. Även ekologiskt jordbruk är fortfarande ganska expansiv, även om jordbrukarna inte köper syntetiska bekämpningsmedel och andra kemikalier för sina gårdar.

Contras av ekologiskt jordbruk

Men trots växande popularitet för ekologiskt jordbruk detta sätt att jordbruk har sina egna kritiker och, säkert, några av deras argument måste analyseras noggrant. Som jag redan har nämnt ekologiskt jordbruk har tillräckligt med fördelar i jämförelse med kemiskt jordbruk, men en del av dessa fördelar kritiseras och här kommer jag att koncentrera min uppmärksamhet på denna kritiker.

Bland dessa problem har jag redan namngett faran för bekämpningsmedel som används i kemisk odling. Men kritiker av ekologiskt jordbruk uppskattar att vissa syntetiska bekämpningsmedel görs på grundval av naturliga bekämpningsmedel. Denna förbättring gör dem mindre farliga men inte helt säkra.

Ett annat argument från kritiker mot ekologiskt jordbruk är faran med livsmedelskontaminering genom produkter av detta sätt att bedriva jordbruk. Vissa specialister anser att ekologisk mat kan vara ganska farligt och provocera vissa sjukdomar som orsakas av mat. De säger också att vissa material som används i ekologiskt jordbruk är farliga också (gödsel innehåller en mänsklig patogen, vissa biologiska gifter, etc.). Men som för mig tror jag att det finns några andra faktorer som kan orsaka livsmedelskontaminering: villkoren för lagring, transport av produkter, etc.

Således har ekologiskt jordbruk några tveksamma aspekter som var noterade i denna del av mitt arbete, men innan kritisera vi måste studera och jämföra både ekologiskt och konventionellt jordbruk och numera informationen om två sätt att jordbruket är uppenbarligen inte tillräckligt, särskilt i förhållande till ekologiskt jordbruk som inte är så bred spridning som dess kritiker.

Sammanfattning

I mitt arbete berättade jag tillräckligt om positiva och negativa aspekter av ekologiskt jordbruk, men jag är fortfarande övertygad om att det är mycket mer framåtblickande än bredare spridning konventionellt jordbruk. Även om jag har vissa tvivel om dess framtid eftersom jag tror att det knappast skulle kunna överleva i sin rena form, men vad jag vet säkert är att vi måste göra vårt bästa för att utveckla denna gren av jordbruket om vi vill rädda vår planet och vår egen hälsa också.